Значи имам 146-ца 1.6 боксер от 2 години, но от скоро взе да ми прави проблеми при палене. Пали на 5000 оборота и като я изфорсирам свалия на 1200. Това ми го прави само при палене. Странното е че чистих и стъпковото и дросела, но проблема си го има. Някой има ли представа от какво може да е?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем при палене
Collapse
X
-
???
Дросела си го чистил, а жилото на дросела провери ли дали не задира някъде? Щом казваш, че след форсиране падат оборотите,е нещо механично...все пак провери това жило!Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
-
И аз имам подобни грижи от време на време. Странно е, че не мога да намеря зависимост при какви условия се случва, защото всеки път е различно. Търсих по форума, но виждам, че никой не е писал по въпроса. При запалване понякога вдига оборотите и веднага ги сваля след това и започва да работи в нормален режим. Понякога ми се струва, че това начално форсиране се дължи на вариатор, защото има някаква прилика със звука на дизеларка, но после всичко утихва.Alfa Romeo 146 Т.S. 1.4L 103hp '99
Comment
-
!!!
Първоначално публикувано от bohoВ крайна сметка се оказа, че е от жилото, но ще си остане един голям въпрос за мен, защо само при палене ми го прави ... Нали, ако закача вилото би трябвало не само при палене ами винаги да си го прави ... странно ...После кажи какъв е резултата
Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment
-
Пробвах го и колата си се държи нормално. А кожуха на жилото закача малко преди дросела на гумичката ( не знам как се казва точно), но го прави само при палене. Закачих го да не мърда и няма проблеми. Но все още се чудя защо само при палене го прави и единствения начин, по който си го обяснявам е, че при поаване на контакт ТПС сензора проверява клапата, като я отвара напълно и веднага, след това я затвара и тогава жилото блокира там. Но това си е мое мнение, малко глупаво, но за друго не се сещам...
Comment
-
Първоначално публикувано от bohoПробвах го и колата си се държи нормално. А кожуха на жилото закача малко преди дросела на гумичката ( не знам как се казва точно), но го прави само при палене. Закачих го да не мърда и няма проблеми. Но все още се чудя защо само при палене го прави и единствения начин, по който си го обяснявам е, че при поаване на контакт ТПС сензора проверява клапата, като я отвара напълно и веднага, след това я затвара и тогава жилото блокира там. Но това си е мое мнение, малко глупаво, но за друго не се сещам...156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
Comment